Početna / O nama

O nama

Ova će stranka voditi svoju politiku koja će mnogima zadavati problema, a najviše nama samima, i nitko od nas neće od te politike imati koristi, ali će koristi imati Istra i Hrvatska. Od vremena kada je istarska politika imala svoje ideale, vjeru i uspjehe do danas Istra je postala leglo najgoreg kriminala, droge, razvrata i podvođenja. Mnogi članovi Istarskih demokrata bili su među osnivačima IDS-a, bili su ministri, župani i saborski zastupnici, mnogi su naši članovi nezavisni ili nikad dosad nisu bili u politici ali su se dokazali u gospodarstvu, i to su ljudi koji su se danas spremni boriti za Istru a ne za krupni kapital i za narkokartele ili za bilo koju političku opciju. Nećemo lagati, krasti, obmanjivati i otimati, već ćemo se protiviti sramotnom paktu krupnog kapitala i lokalne samouprave. Od nikog ne očekujemo ništa dobiti, ali ćemo se davati za Istru i Hrvatsku. Istarski demokrati će se širiti i na Primorsko-goransku županiju, a za izlazak na izbore moramo biti spremni u svakom trenutku, i to sami, ne odbacujući ni koalicije s onima sličnih svjetonazora.

“Duh Istre ostao je nepokoren dok mi živimo, a kad bi prestali govoriti, prestali bi i postojati”- parafraza Pazinske odluke iz rujna 1943. godine.

Osnovani Istarski demokrati, predsjednik Damir Kajin
Osnovani Istarski demokrati, predsjednik Damir Kajin

“Nije slučajno što stranku osnivamo 1. maja, pod bojom istarske crljenice koja je hranila Istru, bojom terana, koji nas je krijepio, bojom istarske težačke krvi, kojom je natopljena istarska gruda”

Cilj Istarskih demokrata je osloboditi Istru od straha, nepotizma, lopovluka i vratiti vjeru u istarsku politiku!

Istarski demokrati.