Početna / Izbori 2016 / Osnove politike Istarskih demokrata

Osnove politike Istarskih demokrata

 

ID-Izbori-2016_okvir

• Istarski demokrati se zalažu za autonomiju regija u Hrvatskoj s ciljem povećanja djelotvornosti države i poreznog rasterećenja obitelji i poduzetnika.

• ID ne želi Hrvatsku kao zemlju s najskupljom zakonodavnom i izvršnom vlasti u EU. Želimo ju zamijeniti s jeftinijom državom sastavljenom od samo pet autonomnih regija i 120 općina.

• Manja administracija nove Hrvatske nije samo jeftinija nego i djelotvornija. Istarski demokrati se zalažu za smanjenje broja zakona, donošenje zakona isključivo uz simulaciju posljedica, prodaju državnog udjela u nestrateškim poduzećima, smanjenje poreznih davanja obiteljima i tvrtkama (PDV, porez na dobit), informatizaciju uprave i povećanje poreza na nekretnine izvan uporabe.

• Preusmjeriti, u EU razmjerno najveće troškove hrvatske zakonodavne i izvršne vlasti, u potrebe razvoja, socijale i nezaposlenih. Djelotvornim promjenama smanjivati dug države.

• Istarski demokrati podržavaju razvoj regije Istre temeljen na inovativnosti i kreaciji, znanosti i nadogradnji tradicijskog stila života.

Autonomija s Istrom u srcu !

O Istarski demokrati

Moglo bi te zanimati

istra himna

Krasna zemljo, Istro mila…oj Livade postale ste livade!

U malom gradiću Pićnu na vrhu jednog od istarskog brda u maloj podružnica Istarskih demokrata …